Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 372 185 285 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 300 130

Proiecte | EIT Climate KIC (Knowledge and Innovation Community) | Sesiunea 2020 a programului EIT Climate-KIC Accelerator
 

   

  Sesiunea 2020 a programului EIT Climate-KIC Accelerator  Sesiunea 2020 a programului EIT Climate-KIC Accelerator

   

  CCIA Timiș lansează o nouă invitaţie pentru tinerii inovatori să se înscrie în EIT Climate-KIC Accelerator, cel mai mare accelerator „cleantech” din Europa.

  EIT Climate-KIC Accelerator este singurul program UE ce se concentrează pe impactul schimbărilor climatice, ce vizează promovarea unor soluții  și tehnologii inovatoare în domeniul energiei curate, se adresează companiilor de tip start-up ce desfășoară o activitate bazată pe dezvoltarea de noi tehnologii sau servicii cu potențial ridicat pentru impactul climatic.

  Termenul limită de depunere a cererilor de înscriere este 01 Martie 2020.

  Înscrierile se pot face online accesând site-ul: https://www.climate-kic.org/ris/accelerator

  Obțineți acces la o rețea internațională extinsă, educație excelentă, coaching intensiv, formare profesională, mentorat, networking și sprijin financiar de până la 50.000 euro.

  Această sesiune este deschisă aplicanților din țările EIT Regional Innovation System (EIT RIS):

  • Bulgaria                       • Cyprus                       • Estonia                       • Greece

  • Latvia                           • Portugal                    • Lithuania                    • Croatia

                                         • Romania                       • Serbia                        • Slovenia

  Sesiunea 2020 a EIT Climate-KIC Accelerator prevede parcurgerea uneia din cele trei etape:

  1.      Business Model Development – sprijină firmele în dezvoltarea și perfectarea unui model de afacere. În aceasta etapă, companiile vor beneficia de sprijin financiar de până la 10.000 euro.

  2.      Business Model Validation & First Customers, ajută firmele care au deja un model de afacere bine definit să se îndrepte spre o nouă etapă: validarea și achiziția clientului. Companiile vor primi sprijin continuu din partea experților și mentorilor, vor participa la activitățile și workshop-urile programului. În aceasta etapă, companiile vor beneficia de sprijin financiar de până la 25.000 euro.

  3.      Onwards to Investment and Scaling, Etapa a 3-a se numeşte „Spre investiții și dimensionare – pregătește start-up-urile pentru viitor investițional”. În această etapă a programului, companiile sunt susținute în pregătirea negocierilor cu potențiali investitori și parteneri și aui acces la o rețea de contacte și potențiali parteneri, investitori. Se oferă sprijin financiar de până la 50.000 euro.

  Programul EIT Climate KIC, finanțat de EIT – Institutul European pentru Inovare și Tehnologie, este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public.

  Informații suplimentare se pot obţine la telefon 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, persoană de contact Cristina Bădulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC/ CCIAT.