Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Despre noi
 

 Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis (CCIA Timis) este o organizatie autonoma, cu personalitate juridica, neguvernamentala, de utilitate publica, apolitica, fara scop patrimonial, non profit, creata pentru a reprezenta, apara si sustine interesele membrilor sai si ale comunitatii de afaceri, in raport cu autoritatile publice si cu organismele din tara si din strainatate.

In prezent, CCIA Timis functioneaza si este organizata in baza legii nr.335 din 3 decembrie 2007 - Legea camerelor de comert din Romania.

CCIA Timis este organizata pe sase sectiuni, ce corespund domeniului principal de activitate al membrilor sai:

Agralim
Industrie
Constructii
Servicii si competitivitate
Electro, tehnologia informatiei si comunicatiilor
Comert - Turism - Transport


CCIA Timis nu apara si reprezinta exclusiv drepturile membrilor sai, menirea acesteia fiind aceea de a reprezenta, apara si sustine interesele comunitatii de afaceri din judetul Timis. Odata cu dobandirea calitatii de firma membra a CCIAT, aceasta beneficiaza de o serie de facilitati si gratuitati in ceea ce priveste serviciile prestate de catre CCIA Timis.

CCIA Timis se implica activ in realizarea de actiuni ce vizeaza asigurarea, la nivel regional, a unui mediu de afaceri solid, colaborand cu institutiile si autoritatile administratiei publice, judetene si locale, precum si cu structurile regionale, in scopul dezvoltarii economico - sociale a zonei, inclusiv prin parteneriate de tip public – privat.

De asemenea, CCIA Timis elaboreaza, initiaza si sustine atat propuneri de modificari legislative, cat si amendamente la acte normative cu impact socio-economic, menite sa incurajeze mediul de afaceri si spiritul antreprenorial, pe care le promoveaza catre institutiile competente, precum si catre membri ai Parlamentului.

Elaborarea de studii privind evolutia economica a regiunii, prin mijloace proprii sau in colaborare cu alti parteneri din sectorul public si/sau privat, apropierea mediului academic de mediul economic, prin desfasurarea si sprijinirea activitatilor de cercetare-dezvoltare, in interesul comunitatii de afaceri, promovarea domeniilor cheie ale economiei regional, organizarea de targuri, expozitii, forumuri de afaceri, actiuni de parteneriat economic, in tara si in strainatate, sprijinul oferit comerciantilor pentru a participa la targuri si expozitii in strainatate sunt doar cateva dintre mijloacele concrete prin care CCIA Timis vine in sprijinul comunitatii de afaceri.

CCIA Timis este unica institutie careia i-a fost atribuita competenta legala de a realiza, anual, Topul firmelor din judetul Timis, un barometru al realitatii economice judetene, ce reprezinta, totodata, o recunoastere a meritelor si performantelor obtinute in anul precedent, de catre oamenii de afaceri si de catre firmele administrate de acestia. In fiecare an, firmele care au inregistrat rezultate deosebite, sunt premiate in cadrul festivitatii de decernare a diplomelor si trofeelor de excelenta. Rezultatele obtinute sunt publicate in Catalogul „Topul Firmelor din judetul Timis", ce reprezinta un clasament profesional si prestigios al firmelor, care va ajunge, in anul 2015, la cea de-a 21-a editie, Catalog ce este distribuit atat in tara, cat si in strainatate.

In vederea concretizarii si dezvoltarii planurilor de afaceri ale intreprinzatorilor, CCIA Timis ofera o gama larga de servicii de inalt nivel calitativ, ce raspund necesitatilor pietei.

CCIA Timis este partenerul ideal pentru investitorii romani, in etapele de initiere si extindere a unei afaceri, dar si pentru cei straini, care doresc sa initieze o afacere in Romania sau sa deschida o reprezentanta in jud. Timis, intrucat pune in serviciul acestora o gama variata de servicii de asistenta, in vederea inregistrarii in Registrul Comertului.

Este demn de mentionat faptul ca, pe langa CCIA Timis functioneaza Curtea de Arbitraj Comercial. Solutionarea litigiilor dintre comercianti, prin arbitrajul comercial organizat de catre aceasta Curte, reprezinta o alternativa la instanta statala, oferind partilor posibilitatea de a solutiona litigiile dintre acestea, intr-un timp redus, beneficiind, totodata, de calitatea si confidentialitatea actului de justitie.

Sub sloganul „Impreuna pentru afacerea ta", CCIA Timis sustine comunitatea de afaceri in toate demersurile intreprinse, oferind informatii utile si sprijin in dezvoltarea de noi parteneriate de afaceri si mijloace eficiente de promovare a produselor si serviciilor firmelor timisene!


Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ