Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | Comunicat de presa post-eveniment SelectUSA, Timisoara, 8 aprilie
 

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș




  Oportunități pentru companiile timișene de a investi pe piața americană

   

  Timișoara, 8 aprilie 2022: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIA Timiș), în parteneriat cu Serviciul Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) la București și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), a organizat vineri, 8 aprilie a.c., o prezentare a Programului SelectUSA 2022, gestionat de către Guvernul Federal al SUA, precum și o prezentare a Summitului de investiții SelectUSA 2022.

   

  Programul SelectUSA (www.selectusa.gov) promovează și facilitează investițiile în afaceri în Statele Unite ale Americii prin coordonarea agențiilor guvernamentale federale conexe, pentru a servi drept punct unic de contact pentru investitori. SelectUSA ajută investitorii să găsească informațiile de care au nevoie pentru a lua decizii, să se conecteze cu parteneri relevanți la nivel local și să cunoască sistemul de reglementare federal.

   

  „Doresc să mulțumesc Ambasadei Statelor Unite în România și Serviciului Comercial pentru colaborare și sprijinul acordat, an de an, în organizarea misiunilor economice timișene în SUA. Evenimentul de astăzi reprezintă o mare oportunitate de a primi informații despre acest Program guvernamental care are misiunea de a prezenta avantajele pieței SUA, pentru o gamă diversificată de investitori, pe diferite profiluri de business, în scopul facilitării investițiilor directe pe piața americană. SUA este partenerul strategic al României, iar acest lucru se vede în rezultatele economice de anul trecut, când schimburile comerciale dintre cele două state au înregistrat o valoare istorică. La 1 noiembrie 2021, se înregistra un total de 2,271 de miliarde de euro. Totodată, la 1 ianuarie 2022, în România activau 8.191 de companii americane, cu o valoare a capitalului social de peste un miliard de euro. La nivelul județului Timiș, conform statisticilor ORC, la 31 decembrie 2021 erau înmatriculate 149 de firme cu asociați din SUA, cu un capital social total subscris de 18,4 mil. USD. În topul țărilor cu investiții străine în județul Timiș, SUA ocupă locul 9 atât ca număr de firme cât și ca valoare a capitalului străin subscris”, a declarat Președintele CCIA Timiș, dna. Florica Chiriță.

   

  “Din discuțiile cu Președintele CCIA Timiș am aflat cu mare plăcere că delegații de afaceri ale companiilor timișene participă, an de an, la misiuni economice în SUA. Dacă ați călătorit în Statele Unite ale Americii pentru afaceri – pentru a participa la expoziții comerciale sau pentru a cunoaște parteneri de afaceri, pentru a face vizite la companii sau pentru a vizita parcuri tehnologice și logistice - poate că ați experimentat ușurința de a face business în comunitățile din SUA. Prin urmare, îmi face plăcere să vă prezint programele SelectUSA, inclusiv SelectUSA Tech, care sprijină start-up-urile și companiile de tehnologie și care se vor desfășura în marja SelectUSA Investment Summit. Secția Comercială vă stă la dispoziție pentru orice informație de care aveți nevoie, în acest sens”, a declarat Atașatul Comercial pentru România și Moldova al Ambasadei SUA la București, dl. Thomas Hanson.

   

  În cadrul evenimentului de la Timișoara, participanții au primit, de asemenea, toate informațiile necesare privind înregistrarea și participarea la Summit-ul de investiții SelectUSA (https://www.selectusasummit.us/), care va avea loc în perioada 26 – 29 iunie 2022, în Washington, D.C., SUA, unul dintre cele mai importante evenimente din Statele Unite dedicate promovării investițiilor străine directe.

   

   


  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ