Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | Comunicat de presa - GALA DE BINEFACERE A ANTREPRENORILOR ITALIENI 21 noiembrie 2019
 

   

  GALA DE BINEFACERE A ANTREPRENORILOR ITALIENI  Sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei la București, Camera de Comerț Italiană pentru România (CCIpR), în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează în data de 21 noiembrie 2019, la Venue Events (Timișoara, str. Divizia 9 Cavalerie nr.62), cea de-a 3-a ediție a: 

  GALEI DE BINEFACERE
  A ANTREPRENORILOR ITALIENI

  Evenimentul are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru susținerea unor cauze caritabile. Spre deosebire de alte evenimente similare, strângerea de fonduri se face prin campanii lansate cu luni de zile înaintea evenimentului.
  La acestea se vor adauga banii obținuți la Tombola din timpul Galei. Până în prezent a fost adunată suma de 22.000 euro.

  Totodată, Monza Metropolitan Hospital din București, al treilea spital al Grupului Monza deschis în România, specializat în efectuarea de intervenţii chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale integrate de înaltă performanţă, oferă suma de 10.000 euro prin servicii medicale în beneficiul persoanelor aflate în dificultate.

  Beneficiarii donațiilor sunt:
  - Fundația PARADA din București - o organizatie neguvernamentală al cărei scop îl reprezintă sprijinirea copiilor, tinerilor și familiilor fără adăpost, prin intermediul unor servicii integrate de asistență socială.
  Încă din 1996, Fundația este prezentă pe stăzile, în canalele, gările și casele abandonate din București, venind în ajutorul copiilor străzii, al copiilor aflați în centre de plasament sau provenind din familii abuzive sau dezavantajate social, al tinerilor și al familiilor în situație de stradă, printr-un complex de servicii integrate: social-educative, medicale, artistice (circ social), sportive (fotbal social) etc.

  - Asociaţia IL GIOCATTOLO din Anina-Brădeț - organizație neguvernamentală care are ca scop îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor defavorizați, prin combaterea abandonului școlar. Marea parte a activității asociației se desfășoară în Școala din cartierul defavorizat Brădeţ, renovată prin munca comunității locale.  - Asociaţia CURTEA CULORILOR din Sârbova - organizație fondată în 2011 care oferă sprijin tinerilor ieșiți din orfelinate la 18 ani, ajutându-i să învețe o meserie, să se poată angaja, dar şi să aibă unde locui după împlinirea vârstei de majorat. Asociația a cumpărat două case cu teren agricol și este în curs de construire a unei a treia, unde tinerii desfășoară activități agricole: cultivă legume, fructe și mirodenii și produc brânzeturi după rețete tradiționale din Italia.
   
  - Asociația BETTY & TESSA din Satu-Mic (lângă Lugoj) - organizație neguvernamentală înființată în 2014 care se ocupă cu protecția animalelor abandonate, având un adăpost pentru câini și pisici. CCIpR a ajutat Asociația să achiziționeze echipamente și materiale sanitar-veterinare.

  La succesul Galei vor contribui și specialitățile gastronomice pregătite de chef Luigi POMATA, acompaniate de vinurile marchigiane ale cramei Ciu  Ciu .

  Invitat special în concert: Costel Busuioc

  Partener media al evenimentului: TVR Timișoara

  Gala de Binefacere a Antreprenorilor Italieni va reuni oficiali ai administrației publice din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, înalți diplomați, reprezentanți de marcă ai comunității de afaceri românești și străine, persoane fizice.  ***


  Informații suplimentare la tel. 0356.171.950, 0755/750.000, e-mail: timis@ccipr.ro, eventi@ccipr.ro, Dl. Vincenzo MODERNO, Vicepreședinte CCIpR.

  Web site: www.cameradicommercio.ro