Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | Comunicat de presa - Delegaţia României s-a întors de la Amsterdam
 

   

  Delegaţia României s-a întors de la Amsterdam  Delegaţia României compusă din Cristina BĂDULESCU, manager de proiect EIT Climate KIC şi echipa finalistă a competiției naționale de la Timişoara s-au întors de la Amsterdam, unde au reprezentat cu succes România în finala competiţiei internaționale de idei ClimateLaunchPad.
  Cea mai mare competiţie din domeniul tehnologiilor inovative din Europa s-a desfășurat la Amsterdam, în perioada  13 - 15 noiembrie 2019. 
  Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.
  În calitate de partener oficial în România al Programului Climate KIC, în 10 octombrie a.c. CCIA Timiș a organizat şi găzduit finala naţională a competiţiei de idei ClimateLaunchPad, după ce în prealabil echipele înscrise în competiție au avut parte de un training intensiv susţinut de lectori internaţionali.
  În urma deliberării juriului, a fost selectată să reprezinte România la finala internațională din Olanda echipa clasată pe locul I - MOVEATILE (Larisa GARDEAN și Diana NOVAC), care a propus un sistem inovativ de fixare a plăcilor ceramice care pot fi înlocuite și refolosite fără a fi sparte, modalitate concretă de încurajare a economiei circulare prin posibilitatea reutilizării.
  La Amsterdam, în aceeași perioadă, a avut loc și workshopul internațional al sub-programului „Pioneers into Practice” unde România a fost reprezentată de 2 „pionieri” generația 2019 și 6 „pionieri” alumni din generațiile 2014-2018.

  Informații suplimentare la tel. 0372-185230, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – manager proiect CLIMATE KIC / CCIAT.
  www.climatelaunchpad.org; www.climate-kic.org