Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 372 185 285 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 300 130

Direcția Relații Economice | Servicii | Certificate de origine
 

   

  Certificate de origine  Camerele de Comert sunt abilitate sa emita certificate de origine, prin Legea 335/2007. Certificatul de origine este un document utilizat în comertul international.
  Membrii CCIA Timis beneficiaza de REDUCERE pentru acest serviciu!

  Documentele sunt completate de catre exportator sau agentul sau si certificate de catre un organism emitent (Camere de Comert), care atesta ca marfurile de export, au fost în întregime produse, fabricate sau prelucrate într-o anumita tara.

  Certificatele de origine se emit atât pentru exportul românesc direct, cât si pentru implementarea proiectelelor finantate prin programele de finantare externa.

  Certificatul de origine este folosit la exportul definitiv de bunuri si atesta originea acestora reprezentând o etapa premergatoare stabilirii taxelor vamale de import. Un bun are originea într-o anumita tara daca este obtinut integral, fabricat sau prelucrat în respectiva tara într-o proportie semnificativa.

  Procedura de obtinere, termeni si conditii de utilizare

  La eliberarea certificatul de origine, CCIA Timis solicita exportatorului român urmatoarele documente:
  - completarea unui formular de cerere (pus la dispozitie de CCIAT, completat si tiparit de exportator)
  - declaratia de origine
  - factura externa
  - certificatul de înregistrare a firmei la Registrul Comertului
  - acreditiv si/sau contract
  - împuternicire/delegatie
  - alte documente care sa ateste originea: certificat de origine strain, declaratie vamala, fisa tehnologica a produsului etc.

  La eliberarea certificatelor de origine necesare firmelor care deruleaza proiecte cu finantare externa, se solicita în plus contractul de finantare (încheiat între beneficiarul final si autoritatea de finantare).
  Toate documentele se depun în original sau copie conform cu originalul (dupa caz).

  Accesati acest serviciu
  CCIA Timis, Piata Victoriei nr.3, Timisoara
  Tel: 0256 490 771, 0256 490 772
  E-mail: office@cciat.ro


  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ