Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | CCIAT/ COMUNICAT OSIM
 

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș


   

   

  COMUNICAT

   

  În calitate de gazdă a Centrului Regional de Protecție a Proprietății Industriale, CCIA Timiș informează firmele despre Fondul pentru IMM-uri “Ideas Powered for Business SME Fund” prin care se pot obține vouchere de proprietate intelectuală în valoare de 20 milioane Euro pentru IMM-uri.

  Ø  Ideas Powered for Business SME Fund”, susținut de Comisia Europeană și EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) și partener al OSIM, vizează întreprinderile care doresc să-și dezvolte strategiile de proprietate intelectuală (PI) și să-și protejeze drepturile PI la nivel național, regional și european.

  Ø  “Ideas Powered for Business SME Fund” poate contribui la impulsionarea afacerilor IMM-urilor,  acordând reduceri de până la 50 % din taxele pentru cererile de înregistrare de mărci și desene sau modele.

  Orice IMM poate beneficia de un voucher în valoare de până la cel mult 1500 Euro!

  În această perioadă, la nivel european, 2361 de IMM-uri au depus solicitări pentru 4808 servicii de proprietate intelectuală dintre care: 3782 solicitări de înregistrare marcă, 869 solicitări de înregistrare desene și 157 solicitări pentru prediagnoză de proprietate intelectuală.

  Referitor la România, în aceeasi perioadă, 39 de IMM-uri au depus solicitări pentru 106 servicii de proprietate intelectuală, dintre care: 39 solicitări de înregistrare marcă națională, 26 solicitări de înregistrare desene/modele nationale, 35 de solicitări de înregistrare marcă UE și 6 solicitări pentru înregistrare desene comunitare.

  În perioada 1-31 iulie 2021, se va desfăsura cea de-a IV-a etapă de depunere a cererilor privind serviciile de proprietate intelectuală subvenționate prin programul SME Fund.

  Condițiile de participare și alte informații referitoare la obținerea voucherelor pot fi consultate pe platforma Ideas Powered for Business SME Fund:  

  https://euipo.europa.eu/ohimportal/ro/online-services/ideas-powered-for-business.

   

  Informații suplimentare la tel. 0724 270 167, e-mail: aadiro@yahoo.com, Adrian ALMĂȘAN, reprezentant Centru Regional OSIM.

   

   

   

   


  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ