Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | Comunicat de presa - Topul Firmelor din Județul Timiș, o nouă filă în cartea excelenței afacerilor timișene
 

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș


  În data de 27 octombrie 2023, Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș a găzduit cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri - Topul Firmelor din Județul Timiș.

   

  Eveniment simbol al elitei afacerilor timișene, ediția de anul acesta a marcat  30 de ani de când Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și întreg sistemul cameral din România organizează cel mai important eveniment de business care celebrează succesul și performanța în afaceri.

  Realizat pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național, clasamentul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2022 reunește 14.649 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 37.330 care au depus la timp bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, 1.873 firme s-au clasat pe locurile I, II şi III, structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare şi High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcţii; Servicii; Comerţ; Turism.

  Totodată, 160 de companii timișene care timp de 10 ani timp de 10 ani au reușit  să-şi menţină o poziţie privilegiată în top au fost distinse cu Trofeul de Excelenţă.

  Diploma de Onoare și Trofeul „30 de ani de Excelență în Afaceri” a fost acordat companiei GRAFOPRINT, firmă membră a CCIA Timiș din 1991, care a reușit timp de 30 de ani să își mențină locul pe podiumul învingătorilor, distincție înmânată de Mihai DARABAN, Președintele CCIR. 

  A devenit o tradiție pentru CCIA Timiș ca la fiecare ediție să acorde premii speciale unor companii din elita afacerilor pentru realizări de excepție.

  Astfel, Trofeul de Excelență pentru Promovarea Produselor Românești a fost acordat companiei PROFI ROM FOOD, prin persoana dlui Călin Costinaș, director general adjunct, trofeu înmânat de Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților.

  Dr. Adrian Bădescu, fondator Clinicile MEDICI’S, a primit Trofeul de Excelență pentru Parteneriat Strategic din mâna dlui Sorin Andreiana, redactor șef al Revistei CAPITAL.

  Trofeul de Excelență “Performanță în Diversitate” a mers spre CONS ELECTRIFICAREA INSTAL prin Horațiu Radu și Eleodor Coptil, asociați și directori generali, trofeu înmânat de Ovidiu Silaghi, Secretar General al CCI a României.

  Compania B & B Collection a fost distinsă cu Trofeul de Excelență pentru Multi-Branding Integrat, înmânat Mădălinei Diaconu, director marketing, de către dna europarlamentar Maria Grapini.

  Diploma și Trofeul aniversar «30 de ani de Agricultură Inteligentă« a fost acordat de CCIA Timiș fraților  Ianco și Iojik Zifceak, pentru trei decenii de activitate continuă și angajamentul la performanță.

   

  Totodată, susținerea și fidelitatea partenerilor strategici și tradiționali ai Galei Excelenței în Afaceri a fost apreciată prin momente speciale dedicate.

   

  Ceremonia de premiere a fost deschisă de Florica CHIRIȚĂ, Președintele CCIA Timiș:  Îmi amintesc, cu emoție și nostalgie, de perioada în care am organizat primul Top al firmelor din Județul Timiș, în 1994, pentru rezultatele financiare obținute de companii în anul anterior. Dacă la primul top, analizam bilanțurile a 9.500 de companii din care au fost declarate eligibile 178 de firme și 73 au fost premiate pe primele trei locuri – faceți Dvs. matematica, înseamnă că antreprenoriatul timișean a cunoscut o evoluție extrem de dinamică. Iată că după 30 de ani, cifrele demonstrează acest lucru!

   

  Prezent pentru a doua oară la Topul Firmelor din Județul Timiș, Mihai DARABAN, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a apreciat reușitele firmelor, atât la nivel de regiune, cât și la nivel național, atrăgând atenția asupra apetitului de consum al statului român.„Și la nivel național, economia românească în anul 2022 a fost spectaculos de performantă. Vorbim de 44.000 de firme în plus care au depus bilanțul, iar de la o cifră de afaceri de 339 de miliarde de euro, am ajuns la 494 de miliarde de euro. Mai mult decât atât, profitul brut a crescut de la 44,7, la 57,6. Sunt rezultate obiective, palpabile care au ridicat economia și, în consecință, bugetul național.(...)Voi spune un mare adevăr:indiferent de performanța noastră economică, nu o să putem să satisfacem apetitul de consum al statului român. Cred că  risipa de bani publici trebuie să se oprească. Mediul de afaceri arată că este corect cu această țară, iar acest exemplu trebuie urmat de toți.”

   

  Au adresat mesaje de felicitare Alfred SIMONIS, Președintele Camerei Deputaților, Dominic FRITZ, Primarul Timișoarei, Mihai RITIVOIU, Prefectul Județului Timiș, Alexandru PROTEASA, Vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș și I.P.S. Ioan Sălăjan, Mitropolitul Banatului.

   

  Gala Excelenței în Afaceri a reunit peste 800 de participanți, din care 600 de firme premiate, înalți oficiali ai Guvernului României și ai administrației publice locale, reprezentanți ai corpului diplomatic, personalități ale mediului academic, asociații de afaceri, camere de comerț din țară și străinătate, mass media.

    

  Invitații s-au bucurat de momente artistice de excepție: un tablou din baletul Giselle oferit de Baletul Operei Naționale Române Timișoara, recital Alin Oprea, fost component al trupei Talisman și una dintre cele mai îndrăgite voci ale României, și un recital aniversar Simona Nicolae, îndrăgită solistă a cântecului bănățean.

   

  Evenimentul a fost prezentat de Andrei BOROȘOVICI, Director TVR Timișoara. 

   

  Partenerii evenimentului:

  Iulius Town, Casa Auto Timișoara, KULTHO, Pro Dance Show, Garanti BBVA, Grupul Maxagro, Profi Rom Food, Raiffeisen Bank, Clinicile Medici’s, Cons Electrificarea Instal, Vodafone, E-Distribuție Banat, CEC Bank, Coca Cola HBC Romania, Crama Aramic, Codrina, Alexandrion Banat, Exim Banca Românească, Fire Show, BCB Connection Team, Donna Anna Boutique Hotel, Ultramarin, Fornetti România, Flexik Automation, TRW Automotive Safety Systems, Groupama, Unicredit Bank, Artoil, Friends Arena, Intesa SanPaolo Bank, Banca Transilvania, CertSign.

  Partenerii media:

  TVR TIMIȘOARA, Banatul Azi, deBanat, Expres de Banat, Gazeta din Vest, ImpactPress, Ofensiva Economico-Financiară, Opinia Timișoarei, Pressalert, Radio Timișoara, Sursa de Vest, Tele Europa Nova, Tion, Ziua de Vest, Ziarul Timișoara, Uniworld Media.


  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ