Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | Comunicat de presa / "Simbioza industriala", in dezbatere la CCIAT, 29 septembrie 2021, ora 11.
 

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș


  „Simbioza industrială”, în dezbatere la CCIAT

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș invită firmele timișene să participe la webinarul “Simbioza industrială”, care va avea loc în 29 septembrie 2021, cu începere de la ora 11.00.

   

  Evenimentul se desfășoară în limba engleză. Participarea este gratuită.

   

  Linkul de înregistrare și acces la agenda evenimentului este:  

  WEBINAR, September 29th - Industrial symbiosis | Circular Economy Beacons (circular-beacons.net)

   

     Webinarul este organizat în cadrul Proiectului Western Balkan Circular and Climate Innovation BEACONS, finanțat de  EIT Climate-KIC și derulat  de CCIA Timiș în parteneriat cu Institutul pentru Climă, Mediu și Energie Wuppertal Germania, Cleantech Bulgaria, Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, Centrul de Cercetare și Inovare IC&T Atena și Cirekon Belgrad.

     Scopul proiectului este de a construi un ecosistem pentru inovare în domeniul economiei circulare, pentru atenuarea efectelor nocive ale schimbărilor climatice, care  să funcționeze ca un catalizator în procesul de tranziție al sistemelor, de la experiment la implementare. Un astfel de ecosistem transnațional nu există în prezent în regiunea balcanică, dar este solicitat de camere de comerț, ministere și companii. Proiectul „CE Beacons” creează un spațiu (fizic), așa-numitul „Beacon”, care permite implementarea economiei circulare prin servicii integrate, furnizate în colaborare cu experți transnaționali.

  Economia circulară înseamnă reducerea deșeurilor și protejarea mediului, dar este, în același timp, despre o transformare profundă a modului în care funcționează întreaga noastră economie. Tranziția către economia circulară afectează diferite domenii de politică, de la mobilitate, agricultură, utilizarea terenurilor și gestionarea deșeurilor, la dezvoltarea întreprinderilor și educația consumatorilor,. Axată pe "închiderea buclelor", o economie circulară este o soluție practică pentru a trăi în limitele noastre planetare și este, de asemenea, o oportunitate transformatoare care poate oferi beneficii economice, sociale și de mediu pe termen lung.

  Informații la tel. 0372185285, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu - coordonator Hub EIT Climate-KIC RO.