Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | Comunicat de presa - Firmele înființate prin Proiectul SIA VEST și-au început activitatea
 

   

  Firmele înființate prin Proiectul SIA VEST și-au început activitatea



  În calitate de partener coordonator al proiectului cu titlul SIA VEST - Suport pentru Inițiative Antreprenoriale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș continuă activitatea de sprijinire a start-up-uri finanțate în cadrul proiectului.

  După finalizarea acțiunilor de înființare, autorizare a activității și semnarea contractelor de subvenție, firmele au început implementarea planurilor de afaceri selectate pentru finanțare, conform codurilor CAEN specifice.

  În prezent, firmele care au semnat contractele de subvenție încă din luna mai 2019 și-au îndeplinit indicatorii obiligatorii - număr de angajați și cifră de afaceri, urmând ca în perioada următoare să solicite cea de-a 2-a tranșă a subvenției, sumă ce reprezintă 25% din valoarea totală a acesteia.

  Cele 24 de firme nou create au un număr total de 59 de angajați iar valoarea totală a subvențiilor primite este de 3.496.143,01 lei (740.708,26 euro).

  Domeniile în care acestea activează sunt: IT&C, înregistrări audio-video, producție cinematografică, editate-tipărire, activități fotografice, producție (mobilier, sucuri naturale), restaurante, comerț, consultanță în afaceri, organizare evenimente, servicii de coafură, construcții.

  Reamintim că Proiectul SIA VEST - Suport pentru Inițiative Antreprenoriale (Cod My Smis: 105255) este derulat de CCIA Timiş în parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L. și se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și care au domiciliul în unul din cele patru județe ale Regiunii Vest.

  Proiectul vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă.
        
  IMPORTANT!
  - Finanțarea este NERAMBURSABILĂ în proporție de  100% !!!

  ***

  Informații suplimentare la tel. 0732-185.282, e-mail: dbuzatu@cciat.ro, Daiana Mirela BUZATU - Manager de proiect.


  Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.