Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | Comunicat de presa - CCIA Timiș invită tinerii inovatori să se înscrie în CLIMATE-KIC ACCELERATOR
 

   

  CCIA Timiș invită tinerii inovatori să se înscrie în CLIMATE-KIC ACCELERATOR  CCIA Timiș invită tinerii inovatori să se înscrie în CLIMATE-KIC ACCELERATOR

  Climate-KIC Accelerator este cel mai mare accelerator „cleantech” din Europa pentru stagiile inițiale ale startup-urilor, axat pe pregătirea acestora pentru primii investitori și clienți și pentru sprijinirea dimensionării corecte a afacerii.

   

  În calitate de partener național al Programului Climate KIC, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș lansează o nouă sesiune a Sub-programului Climate-KIC Accelerator.

   

  Termenul limită de depunere a cererilor de înscriere este 27 ianuarie 2019.  

   

  Sesiunea 2019 a Climate-KIC Accelerator prevede parcurgerea uneia din cele trei etape: 

  • Etapa 1-a: Dezvoltarea unui Model de Afacere (Business Model Development) - sprijină firmele în dezvoltarea și perfectarea unui model de afacere;
  • Etapa a 2-a: Model de Afacere - Validare & Primii clienți (Business Model Validation & First Customers) - ajută firmele care au deja un model de afacere bine definit să se îndrepte spre o nouă etapă: validarea și achiziția clientului.
  • Etapa a 3-a: Spre investiții și dimensionare – pregătește start-up-urile pentru viitor investițional.

   

  În cadrul acestor etape, echipele / start-up-urile beneficiază de coaching și formare profesională, mentorat și networking, participare la boot camp-uri intensive atât pe plan local cât și internațional, acces la partenerii Climate-KIC. Totodată, sprijinul financiar de care pot beneficia aplicanții este în valoare de până la 50.000 euro.

   

  Înscrierile se pot face direct la: https://formstack.io/5C140.

   

  Toate detaliile sunt disponibile la adresa: https://www.climate-kic.org/ris/accelerator.

   

  Programul Climate KIC, finanțat de EIT - Institutul European pentru Inovare și Tehnologie, este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public.  

  Începând din 2014, CCIA Timiș facilitează integrarea activităților programului în România și participă activ la derularea pachetelor de servicii aferente celor 4 sub-programe (Climate-KIC Journey, Pioneers into Practice, ClimateLaunchPad, Climate-Kic Accelerator), a CLIMATHON și vizitelor de studiu (Study Visits).

                                                         ***

  Informații suplimentare la tel. 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.