Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | Comunicat de presa CCIAT/ Ambasadorul Statului Israel in vizita la CCIAT
 

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș


                          19 noiembrie 2021

  COMUNICAT DE PRESĂ

   

  Ambasadorul Statului Israel în România, în vizită la CCIA Timiș

  În cursul zilei de joi, 18 noiembrie, cu prilejul vizitei de lucru în Județul Timiș, E.S. Domnul David SARANGA, Ambasadorul Statului Israel în România, s-a întâlnit ​cu Președintele Executiv al CCIA Timiș, doamna Florica CHIRIȚĂ. Înaltul oficial a fost însoțit de D-na Bareket Knafo, șefa Misiunii economice israeliene în România și de Dl. Amir Sagron, Secretar I al Ambasadei.

  Scopul declarat al vizitei a fost acela de intensificare a relațiilor de afaceri bilaterale și de găsire a modalităților concrete de colaborare.

  „Suntem deschiși la orice inițiativă. Știm potențialul economic al județului Timiș și știm că oamenii de afaceri timișeni sunt serioși. Trebuie doar să identificăm acele domenii de interes comun. În Israel, sunt câteva domenii cu un mare potențial - agricultura, managementul apei, sănătate, cibernetică, smart cities - avem nevoie doar de inițiative din partea sectorului privat (...) Rolul Ambasadei este acela de a găsi companii din Israel interesate să facă afaceri cu România, cu județul Timiș„, a declarat Ambasadorul Statului Israel în România.

  În intervenția sa, Președintele Executiv al CCIAT a făcut o prezentare a economiei Județului Timiș și a locului pe care acesta îl ocupă la nivel național, precum și o prezentare a activităților Camerei de Comerț și a serviciilor specifice destinate comunității de afaceri în actualul context pandemic.

  În discuția avută cu Șefa Misiunii economice israeliene în România, Bareket Knafo, aceasta a menționat faptul că “ne-am îndreptat atenția spre Camera de Comerț Timiș ca fiind cel mai potrivit partener pentru a organiza acțiuni împreună„.  În acest sens, s-a propus o colaborare pe două niveluri: unul privind organizarea de întâlniri virtuale B2B pe sectoare de activitate și misiuni economice, participare la evenimente expoziționale, vizite la firme, întâlniri cu reprezentanți ai administrației publice în Israel și, al doilea, o colaborare în proiecte de mare anvergură, ca de ex. afacerile de tip Unicorn*, unde Autoritatea Israeliană pentru Comerț Exterior poate aloca fonduri speciale și asista companiile care prezintă o idee de afacere viabilă. Cele două ore de discuții cu dna Bareket Knafo s-au finalizat cu stabilirea de comun acord a unor acțiuni și evenimente comune în cadrul cărora să se identifice oportunități de colaborare în domenii precum sănătatea, industria farmaceutică, agricultura și procesarea produselor agricole, tehnologia apei, transport public, dar și cu afirmația că „a fost una dintre cele mai bune și de succes întâlniri” .

  Seria de evenimente sectoriale va debuta în data de 14 decembrie a.c. cu un parteneriat B2B dedicat sectorului medical. În plus, anul viitor se va organiza o misiune economică timișeană în Israel și Ziua Israel la Timișoara, eveniment ce va cuprinde întâlniri de afaceri, vizite la firme, o mini expoziție și o seară culturală. 

   

  Informații suplimentare la tel. 0372 185 285, e-mail: sstoianov@cciat.ro, dra. Stana STOIANOV - Director Dept. Relații Economice cu Mediul de Afaceri.

   

  *Un unicorn este o afacere pornită ca un startup care reuşeşte să depăşească valoarea de un miliard de dolari. Conform ultimelor date statistice, numărul de noi unicorni din Israel continuă să crească într-un ritm fără precedent, cu 24 de noi unicorn anunțați doar în prima jumătate a anului 2021.