Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 372 185 285 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 300 130

Proiecte | EIT Climate KIC (Knowledge and Innovation Community)
 

 

EIT Climate KIC (Knowledge and Innovation Community)

EIT Climate-KIC Hub România face parte din rețeaua RIS EIT din anul 2014, prin Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener oficial, implicat într-o rețea regională puternică alături de marile companii, IMM-uri și autorități regionale.

Începând cu anul 2016, în parteneriat cu Fundația Oeconomica Timisiensis, din cadrul Universității de Vest din Timișoara, EIT Climate-KIC Hub România poate să ofere acces la singurul program UE ce se concentrează pe impactul schimbărilor climatice, ce vizează promovarea unor soluții  și tehnologii inovatoare în domeniul energiei curate.

EIT Climate-KIC Hub România facilitează integrarea activităților programului în România și participă activ la derularea pachetelor de servicii aferente celor 5 sub-programe EIT Climate-KIC Journey, EIT Climate-KIC Pioneers into Practice, EIT ClimateLaunchPad, EIT Climate-KIC Accelerator si CLIMATHON.

 


”EIT Regional Innovation Scheme”, un accelerator al inovării, în domeniul combaterii schimbărilor climatice în toată Europa. EIT RIS facilitează conexiunile între centrele de inovare Climate-KIC EIT, aflate în prezent în unsprezece țări, care la rândul lor funcționează ca o punte în rețeaua europeană.


EIT Climate-KIC este o comunitate de cunoaștere și inovare (Knowledge and Innovation Community – KIC) care lucrează pentru a accelera tranziția către o economie cu emisii zero de carbon. Sprijinit de Institutul European de Inovare și Tehnologie, EIT Climate-KIC identifică și sprijină inovația care ajută societatea să se adapteze schimbărilor climatice.

Reunește parteneri din mediul business, academic, a sectorului public și non-profit pentru a crea cele mai eficiente grupuri de expertiză, cu ajutorul cărora pot fi dezvoltate produse, servicii și sisteme inovatoare.


Domenii de interes

Inovare pentru reducerea emisiilor de carbon

Crearea orașelor rezistente la schimbări climatice

Sisteme de producție durabilă

Soluții financiare pentru acțiuni climatice

Gestionarea durabilă a pădurilor, terenurilor cultivate și pășunilor, agricultură ecologică, crearea unui viitor al alimentelor durabile.

Se oferă finanțare pentru inovare prin participare la instruiri și cursuri, sprijin financiar pentru incubarea de start-up-uri, formare de specialiști în "carbon footprint", programe de 2 săptămâni de schimb de experiență pentru consultanții in "low carbon" din sectorul construcții, energie si mobilitate.

https://www.climate-kic.org


EIT rol si activități


EIT pe scurt

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene.


Rolul EIT

Institutul este o inițiativă unică a UE care stimulează inovarea în întreaga Europă, reunind întreprinderile, învățământul și cercetarea pentru a găsi soluții la provocări globale presante.

EIT este cea mai mare rețea de inovare din Europa, care reunește peste 1 000 de parteneri și stabilește legături între ei. Oferim mijloacele necesare pentru inovatori și antreprenori din întreaga Europă pentru a-și transforma cele mai bune idei în produse, servicii, locuri de muncă și creștere economică. Acest aspect este esențial pentru îndeplinirea misiunii EIT, care constă în crearea de locuri de muncă și oferirea de oportunități de creștere economică și durabilă pentru Europa.

Împreună cu principalii săi parteneri, comunitatea EIT propune o gamă largă de activități în domeniul inovării și antreprenoriatului: cursuri de formare care combină competențele tehnice și antreprenoriale, servicii personalizate de creare și dezvoltare de întreprinderi și proiecte de cercetare axate pe inovare. Aceste activități aduc idei și soluții noi pe piață, transformă studenții în antreprenori și, cel mai important, favorizează inovarea.

https://eit.europa.eu/


Contact

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș - EIT Climate-KIC Hub România

Cristina Bădulescu

Piața Victoriei nr.3

300030 Timișoara, România

Tel: 0040-372185279

 


Pentru mai multe detalii

https://eit.europa.eu/

https://eit.europa.eu/in-your-language  

https://eit.europa.eu/our-activities/outreach/eit-regional-innovation-scheme-ris+

https://www.climate-kic.org

Fișiere disponibile download file:


Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ