Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | COMUNICAT DE PRESA / CCIAT organizeaza un nou webinar dedicat economiei circulare, 15 decembreie, ora 11.00
 

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș


  Webinar “Dezvoltarea recentă a Economiei Circulare

  în Regiunea Balcanică

  15 decembrie, ora 11.00

   

  CCIA Timiș invită firmele la un nou webinar dedicat economiei circulare, ce va avea loc în data de 15 decembrie, cu începere de la ora 11.00, cu tema: “Dezvoltarea recentă a Economiei Circulare în Regiunea Balcanică”.

   

  Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului “Western Balkan Circular and Climate Innovation BEACONS”, finanțat de  EIT Climate-KIC și derulat de CCIA Timiș în parteneriat cu Institutul pentru Climă, Mediu și Energie Wuppertal Germania, Cleantech Bulgaria, Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, Centrul de Cercetare și Inovare IC&T Atena și Cirekon Belgrad.

   

  Scopul proiectului este construirea unui ecosistem pentru inovare în domeniul economiei circulare destinat atenuării efectelor nocive ale schimbărilor climatice, care  să funcționeze ca un catalizator în procesul de tranziție al sistemelor. Un astfel de ecosistem transnațional nu există în prezent în Regiunea Balcanică, dar este solicitat de camere de comerț, ministere și companii. Proiectul creează un spațiu (fizic), așa-numitul „Beacon”, care permite implementarea economiei circulare prin servicii integrate, furnizate în colaborare cu experți transnaționali.

   

  Participarea la eveniment este gratuită.

  Evenimentul se desfășoară în limba engleză.

   

  Link de înregistrare și acces la agenda evenimentului:

  WEBINAR, December15th - Recent Development Of The Circular Economy In The Region | Circular Economy Beacons (circular-beacons.net)

   

  Economia circulară înseamnă reducerea deșeurilor și protejarea mediului, dar este, în același timp, despre o transformare profundă a modului în care funcționează întreaga noastră economie. Tranziția către economia circulară afectează diferite domenii de politică, de la mobilitate, agricultură, utilizarea terenurilor și gestionarea deșeurilor, la dezvoltarea întreprinderilor și educația consumatorilor,. Axată pe "închiderea buclelor", o economie circulară este o soluție practică pentru a trăi în limitele noastre planetare și este, de asemenea, o oportunitate transformatoare care poate oferi beneficii economice, sociale și de mediu pe termen lung.

   

  Informații suplimentare la telefon 0372 185 285, e-mail: cbadulescu@cciat.ro

  Persoană de contact: Cristina Bădulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC RO/CCIAT