Biroul Unic al CCIAT: premieră în sistemul cameral românesc

23 iunie 2016 - Biroul Unic al CCIAT: premieră în sistemul cameral românescCamera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș aduce la cunoștința comunității de afaceri locale deschiderea oficială a Biroului Unic, care va avea loc în data de 23 iunie 2016, ora 12:00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Biroul Unic va funcționa în structura CCIAT ca entitate fără personalitate juridică și va oferi antreprenorilor consultanță și informații primare specifice.

Metodologia de lucru constă în prezența câte unui reprezentant al fiecărei instituții partenere la Biroul Unic, săptămânal, în fiecare zi de marți, în intervalul orar 9.00-12.00.

Parteneriatul Regional pentru înființarea „Biroului Unic” s-a născut urmarea relațiilor de colaborare îndelungate și fructuoase ale CCIAT cu instituțiile care și-au exprimat acordul de a fi parte a acestuia, respectiv servicii deconcentrate în teritoriu, organizații intermediare regionale, alte entități.

Din dorința de a crea un climat de afaceri stabil și coerent, compatibil cu standardele naționale și europene, conducerea CCIA Timiș și-a propus pentru anul acesta să confere o nouă dimensiune parteneriatului cu autoritățile publice regionale și locale. Astfel, în cadrul Acordului de Colaborare încheiat cu Instituţia Prefectului Judeţul Timiş, CCIAT a derulat în perioada ianuarie – iunie a.c., un număr de nouă seminarii de instruire și informare a agenților economici, pe tematici de interes: Codul Muncii (Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș); Codul  Fiscal și Codul de Procedură Fiscală (Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara); Codul Vamal Unional (Direcția Regională Vamală Timișoara); reglrementări privind siguranța alimentară, protecția consumatorului și ordinea publică  (Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiș / Serviciul Investigarea Criminalității Economice, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș); legislația securității la incendii (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al Județului Timiș, Primăria Municipiului Timișoara / Biroul Autorizare Activități Comerciale și Gestiune Spații Publicitare); Ziua Agriculturii (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură), Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2016 (Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale); protecția mediului (Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș); igienă și sănătate publică (Direcția de Sănătate Publică Timiș) – acțiuni care au reunit peste 1300 de agenți economici. 

Având în vedere succesul de care s-au bucurat aceste acțiuni în rândul agenților economici timișeni, calitatea dinamică și interactivă a prezentărilor, acuratețea și rigurozitatea informațiilor transmise, CCIA Timiș împreună cu instituțiile mai sus menționate au convenit înființarea unei structuri menită să contribuie la facilitarea dialogului cu mediul de afaceri local.

La evenimentul de inaugurare, alături de semnatarii documentului, au fost invitați oficiali ai administrației publice locale, corpul diplomatic acreditat la Timișoara, mediul universitar, firme, mass media.
***

Informații suplimentare la tel. 0721/262005, e-mail: aciobotea@cciat.ro, dna Amira Ciobotea – specialist marketing.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ
300030 Timisoara, Romania, Piata Victoriei nr.3, tel: +40.372-185.285, fax: +40.256.490.311, e-mail: office@cciat.ro
300575 Timisoara, Romania, Bv.Eroilor de la Tisa nr.22, tel: +40.372-185.258, fax: +40.372.185.262, e-mail: office@cciat.ro