Comunicat de presa - Afacerile timișene și Timișoara 2023 promovate în Portugali

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TimișÎn această săptămână, delegația de afaceri timișeană condusă de Președintele CCIA Timiș, Florica CHIRIȚĂ, se află în Portugalia unde participă la un Forum de Afaceri și întâlniri B2B la Porto, oraș înfrățit cu Timișoara, principal centru industrial al țării și al doilea ca importanță după Lisabona.
În cursul zilei de ieri, 22 mai, delegația timișeană a participat la evenimentul de promovare a capitalei culturale europene, susținut de Primarul Timișoarei, Dominic FRITZ, în prezența E.S. Ioana Bivolaru, Ambasadorul României în Portugalia și a Consilierului  Economic și Comercial Adela Fedorca, a Directorului General al Asociației Antreprenorilor Portughezi (AEP) și Consul Onorific al României la Porto, Paolo Vaz, a Directorului Institutului Cultural Român din Lisabona Dinu Gîndu, a reprezentanților administrației, mediului cultural-artistic și  comunității de afaceri din regiunea Porto. Din delegația română a făcut parte și Ștefan Voinea, Director Adjunct al Direcției de Relații Externe a Camerei de Comerț și Industrie a României. Evenimentul de prezentare s-a încheiat cu un moment artistic de excepție susținut de Romanian Chamber Orchestra.
Forumul de Afaceri care a urmat a reunit peste 25 de companii din Regiunea Porto din domeniile de interes ale oamenilor de afaceri timișeni, respectiv: industrie alimentară, agricultură, medical, HoReCa, comerț, servicii – fiecare companie timișeană având 3-4 parteneri de discuție.
În deschiderea Forumului, Președintele CCIAT a făcut o prezentare a principalilor indicatori economico-sociali ai Județului Timiș și a locului onorant pe care acesta îl ocupă în context național, reiterând totodată eficiența parteneriatului între cele două organizații camerale, care a condus la contacte de afaceri bilaterale stabilite în cadrul evenimentelor economice organizate la Porto și Timișoara: „În numele delegației timișene cât și în nume personal să vă salut și să îmi exprim deosebita plăcere de a reveni în acest frumos oraș, de a revedea oameni dragi și colaboratori apropiați care acum 5 ani ne-au primit cu brațele deschise, punând împreună piatra de temelie a unui parteneriat interinstituțional viabil și al unei relații profesionale de lungă durată, ce au condus la aprofundarea relațiilor economice și la interacțiuni între comunitățile de afaceri din țările și regiunile noastre. Iată că astăzi suntem din nou împreună la un eveniment ce reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea relaţiilor dintre județul Timiș și Regiunea Porto, un eveniment ce oferă noi perspective de fructificare a oportunităţilor de afaceri din cele două regiuni”.

Galerie foto
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ
300030 Timisoara, Romania, Piata Victoriei nr.3, tel: +40.372-185.285, fax: +40.256.490.311, e-mail: office@cciat.ro
300575 Timisoara, Romania, Bv.Eroilor de la Tisa nr.22, tel: +40.372-185.258, fax: +40.372.185.262, e-mail: office@cciat.ro