Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | Comunicat de presa - Misiunea economica timiseana in SUA, incheiată cu succes
 

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș  Misiunea economică timișeană organizată de CCIA Timiș în Statele Unite ale Americii a deschis noi oportunităti de colaborare româno-americană pe plan economic.

  La data de 8 mai, delegația de afaceri a CCIAT a fost primită de Consulul General Onorific al României la San Francisco, doamna Dana Beldiman.

  Reprezentanții firmelor timișene prezente la întâlnire au avut ocazia de a prezenta domeniul de activitate și interesul specific pentru piața americană: Proiectare şi executare de lucrări de instalaţii electrice, Furnizare de  soluții complete scan și print industrial, Consultanţă în domeniul contabil și fiscal, Învățământ profesional, Activități de fitness profesional, Distribuție de echipamente sportive, Comerț, Servicii de alimentație publică, Activități de tipografie, Furnizare de tehnici și metode de comunicare, Servicii jurnalistice.

  Diplomatul român a făcut o prezentare detaliată a mediului economic din zona San Francisco, cu accent pe preocupările actuale din domeniul inteligenței artificiale. În partea
  sudică a San Francisco se află Silicon Valley, cea mai mare concentrație de producători și dezvoltatori de cipuri din lume, metaforă a afacerilor în înalta tehnologie.

  Discuțiile au reliefat sprijinul pe care Consulatul General al României la San Franciso îl va oferi compniilor românești pentru promovarea afacerilor acestora în California, cu precădere în rândul grupurilor tehnologice. De asemenea,  oamenii de afaceri timișeni vor primi răspuns la solicitările făcute în măsura în care se vor găsi firme americane interesate de o colaborare cu România.

  Informații suplimentare la tel. 0722503138, e-mail: rolinic@cciar.ro, Rodica Olinic – consilier RP.