Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | Comunicat de presa / Delegatia de afaceri a CCIAT s-a intors de la Expo DubaiComunicat de presa / Delegatia de afaceri a CCIAT s-a intors de la Expo Dubai
 

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș


                             

  COMUNICAT DE PRESĂ


   

  Delegația de afaceri a CCIA Timiș s-a întors de la Expo Dubai


  În perioada 28 februarie - 7 martie 2022, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat o misiune economică în Emiratele Arabe Unite de vizitare a Expoziției Mondiale Dubai, unul dintre cele mai mari evenimente din lume.

   


  În cadrul acestei misiuni economice, delegația timișeană a participat în data de 1 martie la Forumul de Afaceri România - Emiratele Arabe Unite, organizat de Camera de Comerț și Industrie a României, în cadrul manifestărilor prilejuite de celebrarea Zilei României în pavilionul dedicat țării noastre.

   


  Delegația CCIA Timiș, condusă de Directorul Departamentului de Relații Economice cu Mediul de Afaceri, Stana Stoianov, a reunit reprezentanți a 10 companii timișene, primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu, și primarul comunei Șandra, Luchian Savu -  interesați să identifice noi oportunități de afaceri și investiții pe piețe non-UE.

  În cadrul întâlnirilor B2B, antreprenorii timișeni au discutat cu companii emirateze care activează în diferite domenii economice: energie neconvențională, energie verde, construcții energetice, IT&C, agricultură și procesare alimentară, servicii medicale, turism."Suntem foarte interesați să investim în România, evenimentul de azi creând toate premisele ca acest lucru să se întâmple prin intermediul companiilor prezente la întâlnirile B2B. România este foarte atractivă din punct de vedere economic, mai ales pentru investițiile pe care le putem face în agricultură, în energie și nu în ultimul rând în sport (...). Sunt convins că forumul de afaceri va fi unul de succes pentru toate părțile implicate și mulțumesc CCIR pentru implicarea în organizare, precum și pentru faptul că a reușit să aducă o delegație de oameni de afaceri atât de numeroasă”, a declarat Secretarul General al Federației Camerelor de Comerț și Industrie din Emiratele Arabe Unite, Humaid Ben Salem.


   

  De asemenea, în perioada 3 - 5 martie, delegația CCIAT a participat la acțiunile organizate de Consiliul Județean Timiș în cadrul Săptămânii Județului Timiș, un demers care și-a propus promovarea destinației investiționale, turistice și culturale a județului.


   

  Background info


  Potrivit datelor ONRC, la nivelul lunii decembrie 2021, valoarea totală a schimburilor comerciale România-Emiratele Arabe Unite era de 306,87 euro. În România activează un număr de 507 companii emirateze, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 42,64 milioane euro. În prezent, în județul Timiș sunt înmatriculate 12 companii cu asociați din EAU, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 20,7 milioane euro.


   

  ***

   

  Informații suplimentare la tel. 0722503138, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic - consilier RP.

   

   


  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ