Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | Comunicat de presa - Climathon Timișoara 2023
 

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș


  În calitate de reprezentant al EIT Climate KIC Romania, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost partener al ediției Climathon Timișoara 2023, parte a unei mișcări internaționale de sprijinire a comunităților urbane pentru adaptarea la provocările climatice, prin organizarea de concursuri-maraton de idei din care să rezulte soluții inovative, cu aplicabilitate locală.

  Organizat de Fundația Aquatim pentru al patrulea an consecutiv, Climathon Timișoara s-a adresat tinerilor, elevi de gimnaziu și de liceu, iar tema concursului de idei, lansată de Asociația CRIES,a fost: „Acces la apă sigură pentru toți: Cum se pot implica tinerii în promovarea consumului de apă din rețeaua publică?”

  În prima zi a evenimentului, Cristina BĂDULESCU – responsabil EIT Climate KiC Romania, i-a introdus pe elevi în noțiunile de „system innovation” și a prezentat importanța implicării actorilor locali în tema propusă.

  Peste 30 de elevi și cadre didactice de la cinci școli timișorene au lucrat în echipe la dezvoltarea propunerilor de proiecte care au fost apreciate de către juriu pentru înțelegerea tematicii, creativitate și modul atrăgător de prezentare.

  Evenimentele Climathon fac parte din programul de acțiune climatică la nivel global, propus de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) și se desfășoară anual, în perioada octombrie-noiembrie, în zeci de orașe din întreaga lume.


  Informații suplimentare despre evenimentul „La Pas, de la un muzeu la altul, cu apă bună” sunt disponibile pe site-ul www.aquatim.ro și la tel. 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu, Director Direcția Proiecte Finanțate a CCIAT.

   

  Link proiect câștigător – Alege robinetul!: https://www.aquatim.ro/media/1587/alege-robinetul.pdf

  Link videoclip Alege robinetul!: https://www.youtube.com/watch?v=SNSrW0pqACA

  Link imagini Climathon 2023:  https://we.tl/t-8zW35vDrMp

   


  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ