Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | Comunicat de presa - CCIA Timiș derulează un proiect pilot de economie circulară
 

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș  CCIA Timiș derulează un proiect pilot de economie circulară  

  În calitate de partener în România al Programului Climate KIC, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu parteneri Climate KIC din Italia și Spania, derulează un proiect pilot de economie circulară, care va cuprinde workshop-uri și cursuri la Timișoara, cu implicarea tuturor actorilor locali.

  Proiectul a început în luna decembrie 2018 și are o durată de 3 luni.

  Workshopul pilot de formare în domeniul economiei circulare este destinat întreprinderilor din sectorul automotive și industria electronică din România.

  Evenimentul are loc în zilele de 11-12 și 22 februarie 2019, între orele 09.00 – 17.00, la sediul CCIA Timiș din Piața Victoriei nr.3.

  Cursurile vor fi susținute de experți și specialiști locali și străini și se desfășoară în limba engleză.


  Scopul formării este de a sprijini companiile și organizațiile să înțeleagă principiile care stau la baza economiei circulare și, mai important, să învețe să furnizeze servicii și activități utilizând metodele economiei circulare. Acest lucru le va ajuta să devină mai eficiente, să își reducă costurile, să aducă plusvaloare și să reducă impactul asupra mediului.

  Formarea are rolul de a schimba modul de operare al oamenilor, făcându-i mai conștienți de utilizarea resurselor, de generarea deșeurilor, de consumul de energie și de crearea de planuri de acțiune "circulare".


  Participarea este gratuită.

  Este necesar ca participanții să dețină funcții de așa natură încât să poată produce schimbarea de mentalitate și să aducă plus-valoare, prin aplicarea principiilor economiei circulare, de exemplu (dar nu limitat la): ingineri de proces, ofițeri de mediu, proiectanți de produse, responsabili de inovare, manageri de afaceri.

   

  Termen de înscriere: 1 februarie 2019.

  Inregistrarea se poate face și online, la adresa: https://goo.gl/forms/F0voAzOAhHwfyylK2.

   

  Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public. Climate KIC este una dintre Comunitătile Cunoașterii și Inovării (KIC) creată în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT),  un organism al Uniunii Europene a cărui misiune este de a crea creștere durabilă. Este vorba despre integrarea educației, antreprenoriatului și inovației având că rezultat transformarea creativă a ideilor în produse sau servicii viabile din punct de vedere economic și care să atenueze schimbările climatice.

  ***

   

  Informații suplimentare la tel. 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.

  www.climate-kic.org