Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | Comunicat de presa CCIAT - Primirea delegatiei de afaceri a CCIAT la Ambasada Romaniei din Tokio
 

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș  În cursul zilei de joi, 30 martie, Ambasadorul României în Japonia, E.S. Domnul Ovidiu DRANGA, a primit delegația de afaceri timișeană aflată într-o misiune economică în Japonia.
  Cu această ocazie, au fost trecute în revistă particularitățile pietei nipone, într-un schimb de idei cu antreprenori români din Japonia.
  Dialogul a abordat premisele unor posibile colaborări între companii românești și nipone, în domenii de interes comun.
  Misiunea economică timișeană organizată de CCIA Timiș se află în Japonia, în perioada 25 martie - 2 aprilie 2023.      
  Pe lângă programul profesional, reprezentanții companiilor timișene vor vizita obiective turistice aparţinând culturii și civilizaţiei nipone din Tokyo, Osaka, Kyoto, Kamakura și Nikko.

  Relații suplimentare la tel. 0722503138, e-mail:rolinic@ccit.ro, Rodica Olinic – consilier Relații Publice.  


  __________________________________________________________________________________
  Background info
  Japonia este a doua putere economică în Asia-Pacific şi a treia la nivel mondial, unul dintre statele asiatice cu care România are relaţii speciale la nivel de parteneriat strategic.
  Japonia este unul din principalii parteneri economici asiatici ai României, care a sprijinit cu asistenţă financiară şi tehnică procesul de reforme din România: reabilitarea unor porţiuni de drumuri naţionale şi căi ferate, modernizarea unei centrale termoelectrice, a unei porţiuni a Portului Constanţa, realizarea liniei de metrou care va lega Capitala de aeroportul Otopeni.
  La finalul anului trecut, investițiile nipone în România totalizau peste 385 milioane dolari, Japonia fiind cel de-al 22-lea partener investițional al țării noastre, numărul companiilor mixte românești înființate cu participarea de capitaluri japoneze fiind 388.
  Principale investiţii nipone în România au fost realizate în industria auto (componente/piese de schimb şi componente electrice, anvelope), rulmenţi, produse electronice ş.a.
                                                                                               (Sursa: Ministerul Afacerilor Externe)                                                       


  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ