Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | CCIA Timis face înscrieri în Programul Virtual Power Plant
 

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș  În calitate de partener oficial în România al Programului Climate KIC, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Societatea Maghiară de Inovare și Eficiență Nonprofit Ltd (M16) anunță începerea înscrierilor în Programul Virtual Power Plant, care va fi implementat în România în perioada aprilie-noiembrie 2019.
  Virtual Power Plant (VPPP) este un program de eficiență energetică în cadrul căruia a fost construită cea de-a a mare centrală electrică din Ungaria. VPPP a realizat proiecte în valoare de 10 milioane de  euro destinate sprijinirii politicii guvernamentale privind eficiența energetică și energia regenerabilă.
  Ideea din spatele colectării  eficienței energetice și de energie regenerabilă în cadrul unei centrale electrice virtuale este de a oferi vizibilitate acelor proiecte care au ca rezultat scăderea consumului de energie.
  Recunoscând și făcând vizibilă eficiența energetică, consumatorii pot fi motivați să se gândească la modul în care își pot reduce consumul de energie în timpul activitățiilor zilnice.
  Din 2011, partenerul MI6 a operat acest sistem de merit al companiilor, numărul acestora ajungând la 8.500 în anul 2017.
  Marile companii partenere, cum ar fi Audi, Opel, Continental, Honeywell, GE sau T-Systems s-au implicat și au fost colaboratori activi ai programului, prin îndrumare și schimb de bune practici în domeniul eficienței energetice și a proiectelor de energie regenerabilă.
  Prin Programul CLIMATE KIC, cu sprijinul CCIA Timiș, managerii de programe se extind în România unde colaborează cu profesioniști locali din domeniul eficienței energetice ca auditori externi.

  Firmele interesate să se alăture acestui proiect sunt rugați să completeze chestionarul disponibil la adresa: www.mi6.hu/cciat.
  Termen limită de confirmare: 26 aprilie 2019.

  Informații suplimentare la tel. 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.
  www.climate-kic.org                                                                                                 


  CLIMATE KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public. CLIMATE KIC este una dintre Comunitătile Cunoașterii și Inovării (KIC) creată în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie, un organism al UE a cărui misiune este de a crea creștere durabilă. Este vorba despre integrarea educației, antreprenoriatului și inovației având că rezultat transformarea creativă a ideilor în produse sau servicii viabile din punct de vedere economic și care să atenueze schimbările climatice.