Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | CCIA Timiș invită tinerii inovatori să se înscrie la sesiunea 2020 a Programului EIT Climate-KIC Accelerator
 

   

  CCIA Timiș invită tinerii inovatori să se înscrie la sesiunea 2020 a Programului EIT Climate-KIC Accelerator  În calitate de partener național al Programului EIT Climate-KIC, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș lansează o nouă invitație pentru tinerii inovatori să se înscrie în EIT Climate-KIC Accelerator, cel mai mare accelerator „cleantech” din Europa.

  EIT Climate-KIC Accelerator este singurul program UE ce se concentrează pe impactul schimbărilor climatice și vizează promovarea unor soluții și tehnologii inovatoare în domeniul energiei curate. Programul se adresează companiilor de tip start-up ce desfășoară o activitate bazată pe dezvoltarea de noi tehnologii sau oferă servicii cu potențial ridicat pentru impactul climatic.

  Termenul limită de depunere a cererilor de înscriere este 1 martie 2020.
  Înscrierile se pot face online accesând site-ul: https://www.climate-kic.org/ris/accelerator.


  Sesiunea 2020 a EIT Climate-KIC Accelerator este deschisă aplicanților din țările EIT Regional Innovation System: Bulgaria, Cipru, Croația, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Portugalia, România, Serbia, Slovenia.                     

  Sesiunea 2020 a EIT Climate-KIC Accelerator prevede parcurgerea uneia din cele 3 etape: 
  1. Business Model Development - sprijină firmele în dezvoltarea și perfectarea unui model de afacere. În această etapă, companiile vor beneficia de sprijin financiar de până la 10.000 euro;
  2. Business Model Validation & First Customers - ajută firmele care au deja un model de afacere bine definit să se îndrepte spre o nouă etapă: validarea și achiziția clientului. Companiile vor primi sprijin continuu din partea experților și mentorilor,vor participa la activitățile și workshop-urile programului. În aceasta etapă, companiile vor beneficia de sprijin financiar de până la 25.000 euro;
  3. Onwards to Investment and Scaling - pregătește start-up-urile pentru un viitor investițional”. În această etapă a programului, companiile sunt susținute în pregătirea negocierilor cu potențiali investitori și parteneri și au acces la o rețea de contacte a potențialilor parteneri și investitori. Se oferă sprijin financiar de până la 50.000 euro.

  Programul EIT Climate-KIC, finanțat de Institutul European pentru Inovare și Tehnologie, este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public. 


  Obțineți acces la o rețea internațională extinsă, educație excelentă,
  coaching intensiv, formare profesională, mentorat, networking
  și sprijin financiar de până la 50.000 euro!


  ***

  Informații suplimentare la tel. 0721 896 961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu,  coordonator Hub EIT Climate-KIC / CCIA Timiș.