Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Acțiuni CCIAT | ANUNȚ IMPORTANT - CCI Timiș își face datoria față de comunitatea de afaceri: Guvernul permite primăriilor să reducă impozitul pe clădiri cu 50%
 

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș  Stimați membri,

   

            În contextul pandemiei generate de noul coronavirus, eforturile Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș s-au concentrat cu prioritate asupra susținerii intereselor agenților economici care se confruntă cu dificultăți majore.

   

  La solicitarea unor companii locale mari și foarte mari, am înaintat Consiliului Local Timișoara o solicitare privind adoptarea câtorva măsuri concrete de sprijin a mediului de afaceri printre care și reducerea impozitului pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor juridice.

   

  Urmarea răspunsului negativ primit din partea Primăriei Municipiului Timișoara, am transmis solicitarea către Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Interne și Camera de Comerț și Industrie a României în calitatea acesteia de membru cooptat în Grupul de Lucru Interinstituțional.  

   

            Și iată că aceste demersuri nu au rămas fără ecou!

           

            Guvernul permite autorităţilor locale să reducă cu până la 50% impozitul anual pe clădiri pentru proprietarii care reduc chiriile locatarilor sau care le acordă acestora facilităţi, măsura care vizează în special mall-urile. „A fost introdusă posibilitatea autorităţilor locale de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50% pentru proprietarii de clădiri. Această facilitate se poate acorda în situaţia în care aceşti proprietari, la rândul lor, fac dovada că au redus chiriile pentru locatarii imobilelor respective cu 50%. Vorbim practic despre situaţia centrelor comerciale, mall-uri, care pot beneficia de o reducere a impozitului pe clădire de până la 50% urmând ca decizia să fie luată la nivelul autorităţilor publice locale, dar această facilitate se condiţiile în care la rândul lor au redus chiriile pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în aceste centre cu până la 50% sau au acordat alte facilităţi. Practic, ceea ce intenţionează Guvenul este, pe de o parte, să compenseze pierderile proprietarilor de centre comerciale şi, în acelaşi timp, să îi stimuleze pe aceştia să acorde facilităţi la plata chiriilor pentru locatarii din aceste centre care au operaţiunile suspendate pe perioada stării de urgenţă şi au fost afectaţi de măsurile care au dus la închiderea activităţilor în centrele respective”, a declarat vineri şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

  Citeste articolul:  aici.

  Suntem cu toții împreună și împreună vom reuși să depășim aceste momente critice, mai puternici și mai înțelepți