Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Comunicate | 25 februarie 2015 - CCIA Timiș, o istorie cu două începuturi
 

   

  Comunicat de presă


  CCIA Timiș, o istorie cu două începuturi
  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în data de  6 martie 2015, cu începere de la ora 1100, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, un eveniment dedicat
   
  Aniversării a 25 de ani de la reluarea activității CCIAT,
  165 ani de la înființare și 10 ani de la inaugurarea Centrului Regional de Afaceri Timișoara

  MARTIE este o lună de referinţă în istoria camerei de comerț timișene.

  În 18 martie 1850, împăratului Franz Josef I încuviințează proiectul de înfiinţare a camerelor de comerț pe teritoriul Imperiului Austriac iar, mai apoi, în 26 martie 1850 aprobă prin Patenta Imperială înființarea Camerei de Comeț Timișoara pentru Provincia Voivodina şi Banat.

  După Revoluția din Decembrie 1989 de la Timișoara, în 7 martie 1990, un grup de iniţiativă provenit din Biroul de Relații Externe al CFSN Timiș convoacă adunarea generală a reprezentanţilor mai multor întreprinderi industriale şi comerciale din judeţul Timiş. Adunarea Generală hotărăște cu unanimitate de voturi reînfiinţarea CCI Timișoara ca și continuatoare de drept a celei din 1850, având ca temei aprobarea din 23 ianuarie 1990 a Primului Ministru al României din aceea perioadă – Petre Roman. 

  Astfel, CCIAT este  prima cameră de comerţ  teritorială din România care îşi reia activitatea ca şi organizaţie specifică şi reprezentativă a mediului economic local.

  Anul 2015 înseamnă și 10 ani de la intrarea în funcțiune a Centrului Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT) al CCIAT, unul din cele mai importante edificii ale mediului de afaceri din vestul țării.  
   
  La evenimentul aniversar, au fost invitați toți cei care și-au adus aportul la reînființarea CCIAT, cei care au condus destinele Camerei timișorene din 1990 și până astăzi - membri ai Grupului de inițiativă și ai primului Consiliu de Administrație al CCIT, Președinți, vicepreședinți și directori generali ai CCIAT, angajați CCIAT, firmele membre ale CCIAT din 1990 cât și cei care contribuie în prezent la bunul mers al acesteia, în beneficiul comunității de afaceri timișene - administrația publică locală, corp diplomatic acreditat la Timișoara, mediu academic, instituții de artă și cultură, mass media.

  Program

  Locație: CRAFT, Sala Polivalentă                                                                                                         

  Ora 11:00 – Ceremonia aniversară

  - Moment muzical oferit de Fanfara Garnizoanei Timișoara
  - Cuvânt de bun venit al conducerii CCIAT
  - Mesaj
  - al Î.P.S. Mitropolitul Banatului
  - Prezentare momente semnificative din istoria CCIAT
  - Mesaje aniversare - oaspeți de onoare, oficiali
  - Testimoniale / Luări de cuvânt ale participanților
  - Decernarea diplomelor și însemnelor aniversare
  - Ad multos annos - Corul Facultății de Teologie a Universității de Vest Timișoara

  - Vizitarea expoziției aniversare „De la trecut, prin prezent spre viitor”

  Ora 14:00 – Cupă de șampanie 
                   Cocktail
                                                                                                                                                       
                                                                            
  Informații suplimentare la tel. 0372185281, 0722/503138, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica OLINIC – Consilier Relaţii Publice.


  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ