Delegaţia României s-a întors de la Edinburgh

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș


Delegaţia României s-a întors de la Edinburgh

Delegaţia României şi cei doi finalişti ai competiției naționale de la Timişoara s-au întors de la Edinburgh (Scoția), unde au participat la finala competiţiei internaționale de idei ClimateLaunchPad, cea mai mare competiţie din domeniul tehnologiilor inovative din Europa.

 

Delegaţia română a fost compusă din Cristina BĂDULESCU - Manager de proiect CLIMATE KIC / CCIA Timiș, conf.univ.dr. Delia GLIGOR – membru al juriului, Prodecan al Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest Timișoara și Radu TICIU - CEO Start-Up HUB Timișoara.

CCIA Timiș în calitate de partener oficial în România al Programului CLIMATE KIC a organizat şi găzduit în data de 25 septembrie 2018 finala naţională a competiţiei de idei ClimateLaunchPad, după ce în prealabil echipele înscrise în competiție au avut parte de un training intensiv susţinut de lectori internaţionali.

În urma deliberării juriului, au fost selectate cele două echipe finaliste care au reprezentat cu succes România la finala internațională din Scoția:

  • AirPi Monitoring System – locul I (Sergiu Micorici, Laura Chirilă) – dronă cu filtre electrochimice și senzori care poate zbura deasupra companiilor poluatoare pentru a curăța aerul;
  • Reactive Boards – locul II (Sorin Dabiște, Andrei Bora) - longboard electric care va revoluționa modul de a merge la lucru în marile orașe.

La Edinburgh, în data de 1 noiembrie, au avut loc semi-finalele unde au fost susţinute 130 de idei inovatoare. În urma deliberării juriului care a acordat punctaje echipelor în funcţie de fezabilitate, scalabilitate, crearea de locuri de muncă, impact social, impactul asupra schimbărilor climatice şi calitatea prezentărilor s-au ales cele mai bune 16 echipe care au ajuns în marea finală.

Câştigătorii ClimateLaunchPad 2018 sunt:  

Locul I – ECO2Blocks; https://climatelaunchpad.org/finalists/eco2blocks/ (Portugalia)

Locul II – JSP-Waste to Energy: Microworld to MegaWatts

https://climatelaunchpad.org/finalists/jsp/ (India)

Locul III – Crover; https://climatelaunchpad.org/finalists/crover/ (Scoția)

Premiile de 10.000 euro, 5.000 euro și respectiv 2.500 euro reprezintă prime investiții în business-ul lor.

 

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.

 

Informații suplimentare la tel. 0372-185230, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – manager proiect CLIMATE KIC / CCIAT.

www.climatelaunchpad.org


              
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ
300030 Timisoara, Romania, Piata Victoriei nr.3, tel: +40.372-185.285, fax: +40.256.490.311, e-mail: office@cciat.ro
300575 Timisoara, Romania, Bv.Eroilor de la Tisa nr.22, tel: +40.372-185.258, fax: +40.372.185.262, e-mail: office@cciat.ro