5-8 decembrie 2015 - Curs acreditat de agricultura ecologica, Operator in Ferme Ecologice Mixte

Agricultura ecologica, Ferme ecologice




  cod COR: 314205

Pentru a doua oara in Timisoara, in perioada 05 – 08 Decembrie 2015, se va desfasura cursul acreditat de Agricultura Ecologica. Sesiunea de formare este organizata de agentia de training Creative Business Management in colaborare cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

 

Cursul dureaza patru zile si are urmatoarea structura:

  MODUL 1 | Principiile cultivarii plantelor in sistem ecologic, retete de fertilizatori si metode de     recoltare

*       In prima zi de curs, participantii vor invata de la lectorul Maria Toader, profesor in cadrul UASMV, principiile cultivarii plantelor in sistem ecologic, retete de fertilizatori si metode de recoltare.

 

MODUL 2 | Cresterea animalelor in sistem ecologic

*       A doua zi vei continua cu cresterea animalelor in mod ecologic. Modulul va fi sustinut de lectorul Viorica Boboc, presedinte al Asociatiei Bioavicultorilor din Romania – BIOAVIROM, care va prezenta toate speciile importante de animale cu tipologiile si nevoile lor de crestere in sistem ecologic.

 

   MODUL 3 | Conditii de certificare a fermelor ecologice. Etichetarea produselor ecologice

*       In cea de-a treia zi de curs, dr. Ing. Aurelia Caldararu, va prezenta conditiile de certificare ale unei ferme ecologice, modul de etichetare al produselor ecologice, relatia cu furnizorii si procedura de export.

MODUL 4 | Completarea si depunerea angajamentelor si cererilor unice de plata pentru masurile  compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pentru PNDR 2014-2020

*       Dr. ing. Aurelia Caldararu, va vorbi despre angajamente in cadrul masurilor compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenuri agricole PNDR 2014-2020 gestionate de Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (Agro-mediu şi clima - Masura 10, Agricultura ecologica – Masura 11).

   MODUL 5 | Vizita la o ferma ecologica

*       In ultima zi de curs, participantii vor face o vizita la una dintre cele mai cunoscute ferme ecologice din zona. Cursantii vor discuta despre tehnologii de productie, metode de fertilizare si tipuri de culturi si vor beneficia de indrumari si sfaturi de la un fermier cu experienta in agricultura ecologica.

 

Cine sunt vorbitorii si lectorii?: Trainerii sunt specialisti in domeniu, cu o vasta experienta in sustinerea si promovarea agriculturii ecologice, de la tehnici de aplicare a legislatiei in domeniu, pana la certificare si gestionarea unei ferme propiu-zise: Ing. Viorica Boboc-Presedinte Asociatia Bioavirom, Prof. Maria Toader-Prof. UASMV si Aurelia Caldararu, consultant consultant in certificare si inspectie.

Cat va dura Cursul?: Programul de formare se va derula pe perioada a 4 zile, programul zilnic fiind 1000 – 1700

Care sunt costurile?: Taxa de instruire este 800 lei* si include toate costurile (taxa curs, taxa examen ANC, bufet gustari si transport ferma in ultima zi de curs). Participantii vor primi, in urma unui examen de specialitate, un certificat de absolvire pentru ocupatia de "Operator in ferme ecologice mixte", cod COR: 314205. Certificatul este emis de Autoritatea Nationala pentru Calificari si recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

      *Cursul este scutit de plata TVA, conform OU129/2000 republicata

Cum va puteti inscrie la Curs?: Inscrierea se face prin solicitarea si completarea Fisei de inscriere si trimiterea acesteia prin fax la numarul 0256 499 211 sau prin e-mail pe adresa rcolban@cciat.ro  

Cum puteti afla mai multe despre acest Curs?: Informatii suplimentare se pot obtine de la d-na Rafaela Colban, tel. 0372 185 247, 0372 185 285.

Unde se desfasoara?: Centrul Regional de Afaceri Timisoara, B-dul Eroilor de la Tisa nr.22.


Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ
300030 Timisoara, Romania, Piata Victoriei nr.3, tel: +40.372-185.285, fax: +40.256.490.311, e-mail: office@cciat.ro
300575 Timisoara, Romania, Bv.Eroilor de la Tisa nr.22, tel: +40.372-185.258, fax: +40.372.185.262, e-mail: office@cciat.ro