Misiunea economică timișeană la Salonic, o nouă etapă în relațiile economice dintre România și Grecia

11/06/2019

Misiunea economică timișeană la Salonic, o nouă etapă în relațiile economice dintre România și Grecia

O delegație de afaceri timișeană a participat la misiunea economică organizată de CCIA Timiș, la Salonic, Grecia. Programul a cuprins un Forum de Afaceri, întâlniri B2B și vizite la firme grecești interesate de cooperare cu România. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie Salonic, cu sprijinul Consulatului General al României și al Camerei de Comerț Italo-Elene.

Forumul de Afaceri a avut loc în ziua de 4 iunie și a avut loc la sediul Camerei de Comerț și Industrie din Salonic. Întâlnirea a debutat cu mesaje de salut din partea gazdelor, al conducerii Camerei de Comerț Italo-Enene și al Consulului General al României la Salonic, E.S. d-na Sabina Mădălina SOMĂCESCU. În cuvântul său, dna Florica CHIRIȚĂ, Președintele Executiv al CCIAT, a făcut o prezentare a climatului economic timișean și a celor 10 motive pentru afaceri de succes în județul Timiș. Totodată, a lansat invitația către firmele grecești de a participa la Forumul de Afaceri româno-grec, care va avea loc la Timișoara, în perioada 24-26 octombrie 2019. 

În finalul întrevederii, în vederea fructificării oportunităţilor de afaceri și investiții dintre România și Grecia, cele două organizații camerale au încheiat un Acord de Colaborare, document semnat de Florica CHIRIȚĂ, Președinte Executiv CCIAT, și de Emmanouel VLACHOGIANNIS, Prim Vicepreședinte al CCI Salonic. 

Delegația de afaceri timișeană a fost formată din reprezentanți ai zece companii timișene din diverse domenii de activitate. Alături de conducerea CCIAT, a fost și dl. Vincenzo MODERNO, Vicepreședintele CCI Italiene pentru România.